Lavanta Yağının Saça Faydaları

Lavanta Yağının Saça Faydaları
26 Ağustos 2016 tarihinde eklendi, 48 kez okundu.

Lavanta Yağının Saça Faydaları

Lavanta yağı; lavanta bitkisinin tohumlarından elde edilen, genelde kozmetik alanında kullanılan bir üründür. Depresyondan tutun stres ve uyku bozukluklarına kadar birçok alanda yaygın olarak kullanılmaktadır.

Kozmetik sektöründe yaygın olarak saç bakım ve beslemesinde kullanılır.

Lavanta yağının saça faydaları nelerdir?

En bilinen yararı saç köklerine etki ederek kökleri güçlendirmesi ve buna bağlı olarak koparak dökülmelerin önüne geçmesidir. Lavanta yağı ayrıca Alo pesi denilen hastalığında önüne geçmektedir. Alo pesi: Bir bağışıklık sistemi hastalığı olup, saç köklerinin vücut tarafından yabancı bir madde gibi algılanması ve saçların dökülmesi hastalığıdır. İskoçya’ da yapılan bir çalışmada, alo pesi hastalığına bağlı olarak saç dökülmesi yaşayan hastalara 30 hafta boyunca her gün lavanta yağı uygulaması yapılmış, hastaların yarıya yakınında yeni saç oluşum gözlenmiştir.

Lavanta yağı karışımının hazırlanması ve uygulanması

Sedir ağacı yağı, lavanta yağı, kekik yağı ve biber yağından 3 er damla alınarak 1 tatlı kaşığı jojoba yağı ve yaklaşık 50 gram üzüm çekirdeği yağı ile karıştırılır. Elde edilen karışım parmak uçlarımız yardımı ile dökülmenin olduğu tüm kafa derisi bölgesine yavaş yavaş masaj yaparak iyice sürülür. Masajla sürülen yağ bir havlu ile sarılarak ortalama 5-10 dakika kadar beklenir. Bu uygulamadan fayda görebilmek için yaklaşık 30 hafta boyunca her gün aynı işlemin tekrarlanması gerekmektedir. Dikkat edilmesi gereken bir nokta ise hamilelik dönemi geçiren kişilerde lavanta yağı kesinlikle kullanılmamalıdır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git